طلا یا زر جزء آن دسته از فلزات گرانبها است که دارای رنگهای سفید و زرد طلایی می باشد که در تنظیم دمای بدن انسان، بهبود جریان خون و تقویت اعصاب نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
طلا یک شیء گرانبها و ارزشمند است که جزء علاقه مندی های بانوان ایرانی می باشد. بیشتر مردم به این فلز ارزشمند سال های سال اکثراً نگاهی زینت بخش یا سرمایه گذار داشتند یکی از مواردی که در استفاده از طلا ها مخصوصاً برای بانوان فارغ از بحث مادی آن، بسیار اهمیت دارد، خاصیت و ویژگی طلا در سلامتی بدن انسان است. از نظر طب سنتی، طلا جز یکی از ارزشمند ترین فلز ها برای بانوان می باشد و به سلامت آنها می تواند کمک کند.
تاریخچه طلا
پیدایش طلا به ۷ هزار سال قبل برمی گردد که نشان دهنده تاریخ شگفت آوری در نوع خود می باشد که فلز ارزشمند و گرانبها پشت سر گذاشته است. طلا یک فلز بسیار با ارزش و کمیاب است که در ابتدا شاید هیچ کس تصور نمی کرد، روزی اقتصاد تمامی کشورهای دنیا بر پایه طلا بنا نهاده شود. اما اکنون به هر ترتیب این اتفاق رخ داده است و به نظر نمی رسد که فلز چندانی به جایگاه بی نظیر طلا در سطح دنیا در آینده وارد شود.
خواص و ویژگی طلا
شاید بهتر بهتر است نگاهی به خواص این فلز گرانبها بیندازیم. واقعیت این است که اکثر مردم از قیمت بالا و زیبایی این فلز استقبال می کنند اما اهل فن این نکته را به خوبی می دانند که طلا به عنوان یکی از با کیفیت ترین و مرغوب ترین فلزات موجود در کره زمین است. برخی از مهمترین خواص فیزیکی و ویژگی های طلا عبارتند از:
- لکه دار نمیشوند.
- انعطاف پذیری بسیار بالایی دارند.
- رسانای فوقالعاده جریان الکتریسیته است.
در سطح کره زمین در بین فلزات موجود، طلا شاید تنها فلزی باشد که در سطح دنیا به عنوان ارز مرجع پذیرفته میشود و حکم دارایی نقدی را دارد. اقتصاد دنیا از استاندارد طلا سال ها است که فاصله گرفته است و بسیاری از کارشناسان مطرح اقتصادی دنیا در این زمینه بحران های مالی و شروع گرفتاری ها در سطح دنیا را دقیقاً در همین نقطه ارزیابی می کنند. در ادامه نگاهی به تاریخچه طلا میاندازیم.
تاریخچه استفاده از طلا
آثار تاریخی و نتایج مطالعات در مورد تاریخچه طلا نشان میدهند که این فلز گرانبها برای اولین بار از دل رودخانه ها کشف شده است. در واقع جلای ظاهری و زیبای این ماده ارزشمند بوده است که توجه بسیاری از انسانها را به خود جلب کرده است. همچنین کشف طلا تقریبا به پنج هزار سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد که در نوع خود بسیار جالب است.
ضمن اینکه کشف طلا با شکلگیری تمدن ها در دنیا بی ارتباط نیست. هزاران سال قبل تمدن های موجود در سطح دنیا به تعداد انگشتان یک دست بود. اسناد تاریخی مصر باستان را به عنوان اولین سرزمینی نام می برند که در آن ارزش طلا کشف شده است. بررسی های تاریخی نشان میدهند که تقریباً چهار هزار سال قبل از میلاد مصری ها از ذوب کردن طلا به فکر ساخت زیورآلات از این ماده قیمتی بودند.
جلوتر که آمدیم تقریباً ۱۵۰۰ سال قبل بود که مردم شبه جزیره عربستان برای پرستیدن میساختند ردپای طلا مشاهده شده است. اولین سکه های طلا در دنیا توسط داریوش کبیر و در حکومت هخامنشیان ضرب گردید و به عنوان ابزار تجاری شناخته شده و مورد استفاده قرار گرفت. همچنین مصریان باستان از این فلز گرانبها در ادامه به عنوان ابزار تجارت استفاده می کردند و با استفاده از طلا برای کالاهای خریداری شده خود را پرداخت می کردند. آنها سکه طلایی با وزن ۱۱.۳ گرم به نام شکل (shekel) ضرب کردند و به عنوان واحد استاندارد آن را در معاملات تجاری در سرزمین خود معرفی کردند. سکه آلیاژی بود که از ترکیب طلا و نقره ساخته شده بود و دو سوم وزن آن تقریبا از طلا تشکیل شده بود.
همانطور که در این مقاله مطالعه کردید در تاریخچه طلا اولین بار ایرانیان بودند که سکه هایی را از طلا و نقره برای تجارت تولید و ضرب کردند. با توجه به اینکه معادن طلای زیادی در ایران وجود دارد، در زمان پادشاهی های مختلف ایران طلا بیش از تمدن ها و کشورهای همسایه یافت میشد و همین موضوع در شکوه و رونق حاکمیت های مختلف در ایران بسیار تاثیرگذار بود.
مطالعه بیشتر: تاریخچه ضرب سکه طلا